Webinar over de opkomst van e-mobiliteit en slim energiebeheer

Webinar over de opkomst van e-mobiliteit en slim energiebeheer

Onlangs was Maarten Hektor te gast in een webinar over Industrial Internet of Things in de supply chain. Samen met John Chambers van KORE en Daan Bos van Stedin sprak Maarten over de opkomst van e-mobiliteit in het algemeen en slim energiebeheer en het effect van IoT op de energie-industrie in het bijzonder.

KORE

KORE is een pionier en marktleider als het gaat om het leveren van IoT-oplossingen. Hun eSIM-kaart is een SIM-kaart die het mogelijk maakt om op afstand te switchen tussen netwerkaanbieders of verschillende mobiele technologieën, zoals 2G, 3G of 4G. Dat is ook waarom Involtum begin dit jaar is overgestapt op de eSIMs van KORE. De webinar waar Maarten te gast was, is onderdeel van de inspirerende kennisbank van KORE en werd geleid door een van KORE’s vice presidents, John Chambers.

Visie en voorspellingen

Tijdens het webinar delen Maarten en Daan vanuit hun eigen expertise hun visie op de ontwikkelingen in de energie- en nutssector in de afgelopen jaren en hun voorspellingen voor het energiebeheer van de toekomst plus de daarbij horende ontwikkelingen. Natuurlijk bespreken ze eveneens de invloed van IoT op de branche.

Uitdaging

Als showcase vertelt Maarten hoe Involtum voor Miele Professional de appWash Miele heeft ontwikkeld, hoe het team op die manier de analoge was- en droogmachines van Miele online heeft gebracht en tegen welke uitdagingen ze zijn aangelopen. Tenslotte mag hij nog één praktisch advies meegeven aan mensen die ook een IoT-project willen starten: ‘Connectiviteit is een wereld apart vandaag de dag, het energienet wordt steeds slimmer, met steeds meer sensoren. In een pilotfase krijg je misschien veelbelovende resultaten. Daar kun je ongetwijfeld een paar jaar mee werken. Maar om het groots uit te rollen op professionele basis zoals wij dat doen met ons platform, is echt iets anders. Je moet rekening houden met zoveel zaken als security, privacy, stabiliteit, redundant, uptime, dat moet je niet onderschatten.’

Nieuwsgierig?

Geïnteresseerd in IoT, e-mobiliteit en slim energiebeheer? Beluister de webinar hier (Engelstalig). Benieuwd wat de slimme diensten van Involtum voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. We denken graag met je mee.

en_GBEnglish