3 omgevingen, 7 apps en 7 ontwikkelaars. Zo regelen wij dat!

3 omgevingen, 7 apps en 7 ontwikkelaars. Zo regelen wij dat!

Een slim cloudplatform als dat van Involtum verwerkt dagelijks duizenden transacties. Dat vraagt om een efficiënte, flexibele, betrouwbare en professionele manier van ontwikkelen. Jelco de Kievit, onze software engineer, vertelt hoe hij zorgt dat al die ontwikkelingen in goede banen worden geleid.

Bouwen doen we niet alleen

Het is inmiddels alweer vijf jaar geleden dat Involtum het levenslicht zag. In die jaren hebben we ons schakel- en transactieplatform steeds verder uitgebouwd. Begonnen we met NomadPower, al snel volgden Walstroom, Park and Power, Marktstroom, AanUit.net, Easy Power Supply en appWash. Al die slimmigheden zitten we niet moederziel alleen met het uitzicht op het Rotterdamse Hofplein te ontwikkelen. Om onze kwaliteit hoog te houden, ontwikkelen we ons platform in samenwerking met Technolution en Nalta in Nederland en Linkare in Portugal.

Online meetings en Slack

Inmiddels werken er vier ontwikkelaars aan de backend van ons systeem en werken drie ontwikkelaars van Nalta aan onze apps en de website. Bovendien hebben we drie omgevingen waarmee we werken voor een nieuwe versie van onze software in gebruik wordt genomen: een ontwikkelomgeving, een testomgeving en een acceptatieomgeving. Dat vraagt om goed overleg. Met de mensen van Nalta hebben we een keer per twee weken een online meeting om af te stemmen waar we in de sprints aan werken. Omdat in de backend de meeste veranderingen voorkomen en daar ook alle logica zit, wordt er met die ontwikkelaars twee keer per week ‘gevideobeld’ via Google Meet of Teams. Daarnaast gebruiken we het communicatieplatform Slack om continu met elkaar in verbinding te zijn voor het geval er vragen tussendoor zijn. De online meetings zijn echt bedoeld om de voortgang te bewaken en te bespreken wat er sinds de laatste meeting is gebeurd.

Sparren met alle ontwikkelaars

Als eigenaar van het platform, zijn wij altijd de partij die een verandering initiëren. Soms gaat het om een nieuwe of aangepaste webpagina, een andere keer om een nieuwe frisse look van een van de apps of een nieuwe functionaliteit. Omdat ik zelf ook aan de backend werk, weet ik precies wat de mogelijkheden zijn. Maar ik kan ook goed onze wensen voor de ‘voorkant’ vertalen zodat de front-end ontwikkelaars ermee aan de slag kunnen.

Alle intelligentie centraal

We houden zo veel mogelijk van de intelligentie centraal bij de backend. Dat is zeker noodzakelijk voor een slim cloudplatform dat zoveel transacties per dag verwerkt. Op die manier hebben we altijd de controle en zien we bij vragen precies wat er gebeurd is, zodat we de klant direct kunnen helpen.

Nieuwsgierig?

Benieuwd wat de slimme diensten van Involtum voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. We denken graag met je mee.

en_GBEnglish