Shorepower still going strong

Shorepower still going strong

Niet alleen YoreOn.com stoomt door, ook Walstroom dendert door. In Nederland, maar ook bij onze oosterburen. Een paar van de ontwikkelingen.

50 Europese havens met Walstroom

Het aantal Europese havens dat Walstroom gebruikt, staat inmiddels op zo’n vijftig. De havens van Nordrhein-Westfalen, Düsseldorf, Lauwersoog en Oosterhout zijn op dit moment bezig Walstroom te implementeren. De havens van Den Helder, Den Haag en Leiden zijn bezig met uitbreidingen en er zijn plannen voor havens in de Elzas, Berlijn, maar ook voor België en aan de Donau in Oostenrijk.

IJkrecht

Inmiddels is ons platform ijkrechtconform om stroom te mogen afrekenen in Duitsland. Dat ijkrecht houdt in dat onze walstroomkasten volgens de Duitse ijkrechtregels geijkt moeten worden. Dit is in Duitsland verplicht om de echtheid van meterstanden aan te tonen, zodat de klant ervan kan uitgaan dat wat hij in rekening krijgt gebracht ook daadwerkelijk klopt: dat een kilowattuur ook daadwerkelijk een kilowattuur is.

Notificaties op maat

Met het Involtum-platform krijgen schippers direct terugkoppeling over hun verbruik. Ook zien ze wat de kosten zijn, voor ze Walstroom aanzetten. En zijn er problemen, zoals het uitvallen van de aardlekschakelaar of de zekering, overbelasting of een stekker die om een of andere reden niet meer in wandcontactdoos zit? Dan krijgt de schipper daar direct bericht van, zodat hij of zij zich ervan bewust is en het probleem kan verhelpen. Dit kan inmiddels al in zeven verschillende talen en er zijn inmiddels maar liefst vijfduizend schippers, in de binnenvaart, zeevaart of op riviercruises, die onze app en website gebruiken.

Algemene ontwikkelingen

De wereld om ons heen staat ook niet stil. In opkomst zijn e-schepen en hybride schepen, en we zien ook een ontwikkeling richting een combinatiepaal waaraan zowel schepen als auto’s kunnen laden. Er zijn pilots met walstroom door aggregaten en grote accupacks. Behalve in Scheveningen zijn er steeds meer ontwikkelingen op gebied van walstroom voor zeeschepen. Denk aan het Calandkanaal en Hamburg, maar zelfs de stad New York heeft plannen voor de aanleg van walstroom.

Geen energiebelasting

Walstroom aanbieden blijft een duurzaam speerpunt in Europa en de minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft aangekondigd dat er vanaf 2021 geen energiebelasting meer zal worden gerekend over Walstroom. Wordt vervolgd…

Nieuwsgierig?

Wil je eens verder praten over Walstroom of over een van de andere slimme diensten van Involtum? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

en_GBEnglish