Involtum futureproof met overstap naar eSIM van KORE

Involtum futureproof met overstap naar eSIM van KORE

Ons Involtum IoT-schakel- en transactieplatform maakt het mogelijk om nutsvoorzieningen in de openbare ruimte gemakkelijker te exploiteren. Om die voorzieningen – denk aan waterkranen, laadpalen, wasmachines, betaalautomaten, slagbomen of douches – aan en uit te schakelen, af te rekenen en verzorgen, moet er een SIM-kaart in de hardware aanwezig zijn.

Traditionele SIM afhankelijk van netwerkaanbieder

Een traditionele SIM-kaart is een chip die unieke informatie bevat van een specifieke mobiele provider om zo gegevensoverdracht met IoT-apparaten mogelijk te maken. Dat betekent dat elke netwerkaanbieder zijn eigen SIM-kaart heeft en dat je dus een fysieke SIM-swap uit moet voeren als je van provider verandert. Dat zou met onze huidige 173 locaties en 3.234 afrekenpunten een hels karwei betekenen.

Met eSIM netwerkonafhankelijk en klaar voor de toekomst

Reden voor ons om over te stappen op de eSIMs van KORE. KORE is een pionier en marktleider als het gaat om het leveren van IoT-oplossingen. Hun eSIM-kaart is een SIM-kaart die het mogelijk maakt om op afstand te switchen tussen netwerkaanbieders of verschillende mobiele technologieën, zoals 2G, 3G of 4G. Schakelen gebeurt via OTA-opdrachten (Over-The-Air) die naar IoT-apparaten worden verstuurd. Daarmee is het fysiek overzetten van SIM-kaarten verleden tijd. Alle eSIM-kaarten worden beheerd, ingesteld en gemonitord in de online tool van KORE.

Roamingvoordelen

Bijkomend voordeel van deze eSIM-kaarten is dat ze niet meer van één zendmastoperator gebruik maken, maar dankzij roamingtechnologie gebruik maken van de zendmast met het beste signaal. Dit bekent ook dat telecomstoringen tot een minimum worden teruggebracht.

Altijd online

Dankzij deze technologie wordt de uptime van onze afrekenpunten nog beter. Omdat we ook gebruik maken van Amazon Web Services – het cloudsysteem van Amazon, met servers die in Europa staan en bekend vanwege de uptime en kwaliteit – zijn onze systemen zeven dagen in de week en 24 uur per dag online en kom je nooit zonder voorzieningen te zitten.

Nieuwsgierig?

Benieuwd wat de slimme diensten van Involtum voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. We denken graag met je mee.

en_GBEnglish