Van muntjesbetaling naar state of the art controller

Van muntjesbetaling naar state of the art controller

Tijdens de podcast van Nalta.com zeiden we het al: of het nu om een waterkraan gaat, een wasmachine of een brug, als er iets te schakelen valt dan kan je met ons platform aan de slag. Klinkt simpel – en dat is ook precies de bedoeling – maar aan ‘de achterkant’ komt daar natuurlijk een berg intelligentie bij kijken. John Rosenbaum van Seijsener Rekreatietechniek b.v. vertelt hoe de URU Plus-controller tot stand is gekomen.

Waar het begon

Een jaar of zeven geleden zat ik in een zaal bij de gemeente Amsterdam. De gemeente wilde vijfduizend laadpunten, verspreid over de stad, gaan financieren en verzorgen. Er zaten 35 bedrijven in de zaal die allemaal geïnteresseerd waren om die palen te leveren, te plaatsen en te onderhouden. Ik zag de grootte van die markt, en ik dacht: leuk, die laadpalenbusiness, maar wij gaan als Seijsener eerst eens op onze eigen primaire markt aan de slag en ervaring opdoen.

URU 1.0

Zo gezegd, zo gedaan. Samen met Saen Electronics ontwikkelden we een controller voor het afrekenen van stroom, water en elektra. Deze URU 1.0 is een universele registratieunit die naadloos aansluit op de backoffice van Involtum en waarmee we een verscheidenheid aan markten kunnen bedienen. Eerst werkte dat met muntjes, later kwam de elektronische kaart en tegenwoordig gaat dat met een app.

Tweede generatie laadcontroller

De ervaring die we hebben opgedaan met URU 1.0 – te beginnen met AanUit.net, gevolgd door Marktstroom, NomadPower en Walstroom – hebben we ingezet om een tweede generatie laadcontroller te ontwikkelen: de URU Plus. Dankzij de ontwikkeling van deze state of the art URU Plus-controller kunnen we niet meer alleen kaartbetaling accepteren, maar kunnen gebruikers ook via een applicatie hun start- en stopmomenten aangeven en afrekenen.

Terug naar de laadpalenbusiness

De URU Plus kan onder andere worden ingezet voor het bedienen en het afrekenen van alle transacties die worden gedaan bij autolaadstations. Samen met Involtum zagen we onze kans schoon om Park and Power te lanceren. Met Park and Power verzorgt Involtum stroomvoorzieningen voor elektrische auto’s in Europa en wordt het mogelijk laadpalen af te rekenen zonder vast te zitten aan één laadpaalfabrikant. Elektrische rijders kunnen zelf hun stroom activeren en afrekenen met hun laadpas of de Park and Power-app. Zo zijn we via een omweg toch weer terug bij de laadpalenbusiness. Maar daar waar het zeven jaar geleden nog ging over laadpalen voor de gemeente Amsterdam, bedienen we met Park and Power heel Europa.

Nieuwsgierig?

Benieuwd wat de slimme diensten van Involtum voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. We denken graag met je mee.

en_GBEnglish