Congres Stikstofvrij bouwen en ontwikkelen

Om de stikstofuitstoot in Nederland naar beneden te brengen moeten alle sectoren in beweging komen. Ook de bouw- en vastgoedsector kan een belangrijke bijdrage leveren aan het terugdringen van de stikstofuitstoot. Kan dat, bouwen met een netto stikstof impact van nul? En hoe gaan we dat meten en borgen? Op het congres Congres Stikstofvrij bouwen en ontwikkelen worden de kansen besproken van stikstofvrije ontwerp, stikstofvrije bouwlogistiek en een stikstofvrij bouwproces. Daarnaast worden verschillende praktische oplossingsrichtingen toegelicht. DGBC organiseert het congres in samenwerking met het Ministerie van BZK, IPO (Interprovinciaal Overleg) en BAM.

Stikstof compenseren met NomadPower: #hetkanwel

Hans Bevers (Involtum) zal spreken tijdens het congres over de mogelijkheden die NomadPower biedt voor stikstof reductie.

Er is op dit moment veel focus op de juridische kaders rondom stikstof. De spelregels zijn ook ‘in ontwikkeling’. In de workshop ‘Stikstof compenseren’ worden de huidige spelregels besproken, en worden enkele vuistregels aangereikt. Er wordt ook breder gekeken naar wat er op de lange termijn nodig is voor natuurherstel: wat vraagt die opgave van de bouwsector? In bepaalde situaties is stikstof compenseren mogelijk (intern/extern salderen). Aan welke maatregelen moeten we denken als we effectief willen compenseren? Hoe creëren we ‘stikstofruimte’ in de stad?

Meer lezen
DGBC Congres Fijnstof
NomadPower
Video NomadPower

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_GBEnglish