De groei van Involtum in 5 grafieken: duizenden App transacties per dag.

Duurzame stroom is in. Digitalisering is in. En dat is te zien bij Involtum. Als aanbieder van een betaalapp voor diverse soorten stroomdiensten maken we deze spectaculaire groei in realtime mee. We hebben geprobeerd om de enorme groei aan klanten en verbruik te vatten in vijf groeicurves die zelfs in China indruk zouden maken.

Nota: in iedere grafiek zijn de cijfers van 2019 gebaseerd op onze huidige prognose.

Bij Involtum hebben we twee type klanten. Aan de ene kant zijn er voornamelijk gemeentelijke- of overheidsinstanties die behoefte hebben aan één of meerdere diensten, zoals Markstroom, Aan/Uit.net en Walstroom. Aan de andere kant zijn er de daadwerkelijke gebruikers die de diensten afnemen. De afgelopen jaar is het aantal locaties enorm gestegen. In Nederland werken we inmiddels samen met circa 40 gemeenten die vaak op meerdere locaties gebruik maken van onze diensten. Daarnaast groeien we ook in het buitenland. In Duitsland wonnen we onlangs een aanbesteding voor het aanleggen van Walstroompunten langs de Rijn.

De groei in aanbod matcht met de groei in gebruik. Naar verwachting komen we dit jaar uit op bijna 60.000 unieke gebruikers van één of meerdere van onze betaaldiensten.

Al die gebruikers maken behoorlijk gebruik van onze diensten. Naar verwachting dit jaar 300.000 keer. Aan het einde van dit jaar houden we rekening met duizenden transacties per dag!

De aantallen worden pas echt astronomisch als we kijken naar de hoeveelheid geleverde kWh. Om het in verhouding te zien. Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt jaarlijks 3000 kWh. Onze levering van 4.500.000 kWh staat dus gelijk aan dat van 1500 huishoudens jaarlijks. En dat komt weer overeen met het jaarlijkse verbruik van een dorp van 3300 inwoners, zoals Muiderberg.

Bij verschillende van onze diensten, zoals Aan/Uit.net, is het ook mogelijk om verblijfskosten van campers en plezierjachten af te rekenen. Ook hierbij zien we een forse groei.

Wilt u meer weten over onze diensten? Of wilt u onze 41e gemeente worden met selfservice diensten? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

en_GBEnglish