Betalen met de app

Hoe Involtum het Internet of Things toegankelijk maakt voor de overheid

Nog niet eens zo lang geleden was een parkeerautomaat een relatief makkelijk apparaat waar je muntgeld in gooide voor een parkeerkaartje. Een euro voor een uur, twee euro voor twee uur enz. Met de komst van pinnen werd de automaat elektronisch een stuk complexer, maar voor de gebruiker een stuk gebruiksvriendelijker. Met de komst van betaalapps is de ‘Sky the Limit’. Bij Involtum weten we daar alles vanaf. Ben je op zoek naar een betaalmethode voor een haven, elektrische laadpalen, een camperterrein of iets heel anders? De kans is groot dat wij het kunnen leveren.

How does it work?

Onze mogelijkheden komen voort uit de opkomst van het Internet of Things. Hiermee sluit je een ‘normaal’ apparaat aan op het internet, waarmee je vervolgens het gebruik kunt reguleren. Dit kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een wasmachine, maar ook een watertappunt in de stad of een fietsenstalling bij het station. In het apparaat zelf wordt een controller met een speciale simkaart aangebracht voor de connectie met onze cloudomgeving. De gebruiker op zijn beurt installeert een app op zijn telefoon, die eveneens gekoppeld is aan de cloud. Doet hij vervolgens een transactie met zijn app, dan geeft de cloud dit door aan het apparaat waardoor de gebruiker er toegang toe krijgt. Simpel, maar doeltreffend.

Bijna alles is mogelijk

Het interessante aan dit systeem is dat het voor vrijwel alles gebruikt kan worden. Er zit nauwelijks een limiet op. Iets wat de komende jaren alleen maar meer zichtbaar zal worden in het publieke landschap. Het enige wat wij doen is voor ieder label (dienst) een apart ontwerp realiseren. En dat kan op aanvraag.

Een bewezen betaalmethode voor een vertrouwd product

Het biedt deelnemende partijen de unieke mogelijkheid om voor een nieuwe dienst een bestaande, bewezen en vertrouwde betaalmethode aan te schaffen die al volledig is uitontwikkeld en waar alle mogelijke fouten al lang zijn uitgehaald. Dus ben je als (lokale) overheid op zoek naar een nieuwe betaal- of identificatiemethode voor bijvoorbeeld de afvalcontainers in de stad, of het fietsenrek bij het station? En kom je daar zelf niet uit? Neem dan vooral contact met ons op. The ‘Sky is the Limit’ en dat biedt perspectief!

en_GBEnglish