Involtum timmert hard aan de internationale weg

Involtum timmert hard aan de internationale weg

  • Post author:
  • Post Category:News

Alle Nederlandse ontwikkelingen van Involtum zijn nu ook internationaal steeds meer zichtbaar. Zo is Walstroom van Involtum er al in 3 Europese landen en met NomadPower voor gekoeld transport zijn we inmiddels actief in 8 Europese landen. In totaal bedienen we als Nederlands bedrijf al 9 Europese landen! Met internationale partners als Moto Services in Engeland en tolweg Autostrada del Brennero in Italië werken we aan de vergroening van de Europese snelwegen. Transportbedrijven uit landen als Spanje, Polen, Duitsland, Frankrijk én Italië zijn inmiddels actieve gebruikers. Hans Bevers is degene die het internationale team aanstuurt.

“Sinds een half jaar hebben we een internationaal team in Londen. Via NomadPower kwamen we al snel in aanraking met verschillende nationaliteiten. Immers onze elektrische voorzieningen voor gekoeld wegtransport tijdens overnachtingen op parkeerplaatsen zijn voornamelijk interessant voor lange internationale ritten. De gebruikers komen dan ook uit heel Europa. Hierdoor ontstond er al snel een internationaal netwerk én creëerden we een internationaal team.”

Milieuvriendelijk is de norm

“Inmiddels zijn we in 9 landen actief en groeien we snel naar meer. Er is steeds meer interesse om geluidsoverlast voor chauffeurs, schippers en omgeving terug te dringen en milieuvriendelijk te zijn. Zo is onze partner Moto in het Verenigd Koninkrijk actief bezig om op hun servicestations het geluidsoverlast van vrachtwagens terug te dringen. Je moet je voorstellen dat de diesel generator van een koelsysteem veel geluid met zich meebrengt. Dit geeft problemen op de parkeerplaats zelf. Het is eigenlijk ook absurd dat een vrachtwagenchauffeur die heel wat uren rijdt en vervolgens moet overnachten in de cabine mét de dieselgenerator aan. Immers de koeling moet vanzelfsprekend koel blijven. Terwijl je met dit lawaai absoluut niet optimaal je rust krijgt.”

Grensoverschrijdend

“Met NomadPower brengen we een goede nachtrust voor alle internationale vrachtwagenchauffeurs, kunnen we milieuvriendelijk koelen over de Nederlandse grens brengen én kunnen we uiteindelijk wereldwijd een verschil maken. Nu eerst landen als Italië, Oostenrijk, Polen en Roemenië. Daarna misschien de Verenigde Staten en Canada?”

Ook milieuvriendelijk ondernemen en leven? Zie de film: www.involtum.com/. Of ga naar www.nomadpower.euwww.walstroom.eu en www.involtum.com of bel direct +31 85 2012781

*Moto is marktleider in het Verenigd Koninkrijk op het gebied van wegrestaurants (servicestations).