Camperpark Hofvliet blij met AanUit.net

Camperpark Hofvliet blij met AanUit.net

Gerben Kloosterziel en Jolanda Broekhuis openden hun Camperpark Hofvliet in april 2019. Vanaf de start liep het storm. Afrekenen gebeurde met een pinautomaat. Dat dat slimmer kon, had Gerben zelf ervaren toen hij met zijn boot in een jachthaven lag en met AanUit.net kon afrekenen. Inmiddels is Gerben ook gestart met AanUit.net op zijn camperpark. In deze blog vertelt Gerben over zijn ervaringen.

Afrekenen met pin

In 2019 opende ik Camperpark Hofvliet. Vanaf de eerste dag liep het storm. Afrekenen deed ik, samen met een medewerker, met een pinapparaat, maar dat was niet heel efficiënt. Ik had zelf kennisgemaakt met AanUit.net toen ik met mijn boot in een jachthaven lag en ik wist dat dat platform ook ingezet kon worden op camperparken. Toch heb ik nog wel even getwijfeld. Wij ontvangen veel mensen van boven de 70 en die vinden soms een pinapparaat al lastig. Bovendien ontvingen wij veel lovende recensies over de vriendelijke beheerder. Ik was bang dat dat zou veranderen door de inzet van een digitaal platform voor het afrekenen van verblijf, stroom en water.

Goed ontvangen

Ondanks mijn twijfels besloot ik toch met AanUit.net aan de slag te gaan. Dat het zo veel efficiënter is, gaf voor mij de doorslag. Het was echt in no time geregeld. Op dinsdag belde ik met Maarten Hektor van Involtum, op vrijdag waren we operationeel. Min of meer tot mijn verrassing is het platform ook door onze gasten heel goed ontvangen. Natuurlijk heb ik ook wat gemopper gehoord. Wat de boer niet kent… Maar uiteindelijk was er maar één meneer waarbij het echt niet lukte. Hij bleek nog een oude Nokia te hebben en dat werkt natuurlijk niet.

Simpel te begrijpen

Inmiddels heb ik zo’n beetje alle nationaliteiten wel op mijn camperpark gehad: Duitsers, Belgen, Zweden en Italianen, en zij gaan er nog makkelijker mee om dan wij Nederlanders. Het is mooi om te zien hoe goed het werkt. Als de camperaars de app eenmaal op hun telefoon hebben, zijn ze allemaal enthousiast. Als het echt niet lukt, loop ik even langs, maar meestal regelen ze het onderling al. Zo kreeg ik onlangs een Duitser binnen die het allemaal wat bedenkelijk vond. Maar toen hij in gesprek kwam met twee hulpvaardige landgenoten, was hij om. Het is gewoon een simpel te begrijpen systeem.

Korte lijntjes

Wat ik ook heel fijn vind, is dat de lijntjes met Involtum heel kort zijn. Als ik iets zie waarvan ik denk dat het voor verbetering vatbaar is, dan laat ik het Maarten weten en hij reageert altijd razendsnel. Zo kan ik bijdragen aan de doorontwikkeling van het platform.

Met een gerust hart op vakantie

Ik kan AanUit.net iedereen aanbevelen. Ik merk ook dat steeds meer mensen het systeem al kennen, ze hebben het al op eerdere campings gezien of in jachthavens. We zijn nu dik een maand bezig en ik ben supertevreden. En een bijkomend voordeel: ik kan binnenkort met een gerust hart zelf eens op vakantie!

Meer weten? 

Hier lees je meer over Camperpark Hofvliet. Wil je eens verder praten over AanUit.net of over een van de andere slimme diensten van Involtum? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

nl_NLDutch