Klantenservice in de cloud? Zo doen we dat

Klantenservice in de cloud? Zo doen we dat

Als bedenker en leverancier van een slim platform voor schakelen en afrekenen, moet je natuurlijk ook een professionele klantenservice bieden. Naast ons digitale message-center bieden we ook telefonische klantenservice in de ‘cloud’. Deze wordt verzorgd door Telefoonaanname.nl van Edwin Smit en Monique Dekkers. Hoe telefonische klantenservice met een smile werkt, vertelt Edwin Smit in deze blog.

Altijd iemand beschikbaar

Telefoonaanname.nl is een facilitair callcenter, wij nemen voor verschillende bedrijven de telefoon aan. Dat kan variëren van puur een externe telefonistentaak, tot het maken van terugbelnotities of het verzorgen van de klantenservice. Voor Involtum verzorgen we de klantenservice. Doordat wij zo’n 25 – veelal – dames in dienst hebben, die voor meerdere bedrijven inzetbaar zijn, is er altijd iemand beschikbaar. Daar begint de klantenservice met een smile al. Een snelle en vloeiende telefoonaanname zonder wachtrijen met professionele en inhoudelijk sterke scripts. Dat doen wij binnen onze ruime openingstijden, van 08.00 tot 21.00 uur. Buiten onze openingstijden komen bellers bij de antwoordservice terecht, die maakt terugbelnotities zodat wij de volgende ochtend daarmee aan de slag kunnen.

Klantenservice met een smile

De klanten van Involtum zijn vaak mensen die op vakantie zijn, die zijn natuurlijk al blij. Op zich werken de slimme diensten van Involtum heel eenvoudig, je downloadt de app, registreert eenmalig en je kunt aan- en uitschakelen. Nederlanders met bootjes of campers zijn vaak al bekend met bijvoorbeeld AanUit.net. Maar soms zijn er wat oudere mensen die nog een oude Nokia hebben, tja, dan wordt het lastig. Als ze ons bellen, kunnen wij het hele registratieproces voor ze verzorgen. Dan kunnen ze toch op zondagavond vanuit hun bootje of camper nog Studio Sport of Eén tegen vijftig kijken. Dan zijn ze nog blijer. We krijgen ook vaak buitenlandse toeristen aan de lijn. Zo is in Italië de campermarkt volop in ontwikkeling. Als die met AanUit.net in aanraking komen, weten ze soms niet hoe ze moeten betalen of ze hebben geen internet als ze in het buitenland zijn. Dan bellen ze ons en komt het goed.

Techniek en kennis verbetert

We doen dit al een jaar of zes voor Involtum. We zien de aard van de telefoontjes wel veranderen. Mensen zijn inmiddels over het algemeen wel bekend met online diensten. In de beginjaren belden veel mensen omdat ze hulp nodig hadden bij het aanmaken van een account. Dat proces snappen de meeste mensen nu wel. Een enkele keer moeten we wat oudere mensen daar nog even mee op weg helpen. En hadden we vroeger nog weleens wat storingen, zoals problemen met aardlekschakelaars, dat is inmiddels ook flink verbeterd. Daarnaast heeft Involtum zelf een digitale klantenservice ingericht. via een app en hun website kunnen gebruikers hulp krijgen via hun volledig geautomatiseerde message-center. Zo zie je dat zowel de techniek als de kennis van mensen continu verbetert.

Meer weten?

Nieuwsgierig naar de diensten van Telefoonaanname.nl? Check hun website. Wil je eens verder praten over onze slimme diensten? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

nl_NLDutch