De elektrische camper wint terrein!

De elektrische camper wint terrein!

De elektrische auto’s, vrachtwagens en bestelwagens worden steeds populairder. Inmiddels is ook de e-camper in opmars. Wat zijn de voordelen?

Steeds meer e-campers

Fiat bracht al eerder de elektrische versie van de Ducato uit. Volgens campersite.nl komt Mercedes binnenkort met een elektrische editie van de Sprinter en is Volkswagen bezig met de elektrische versies van de Transporter en de Crafter. Er zijn zelfs al klimaatvriendelijke versies van de overbekende Volkswagen T2: de zogenaamde hippiebusjes. Omgebouwd weliswaar, maar dat maakt ze niet minder leuk.

Sssttt… de buren slapen

Rijden met een elektrische camper is heerlijk stil. Een groot voordeel als je laat op je kampeerplek arriveert of als je – na een nachtje laden – vroeg wil vertrekken. Je maakt niemand wakker. Moet je natuurlijk zelf ook wel een beetje stil zijn. En ben je eenmaal onderweg, dan is de stilte van zo’n e-camper natuurlijk heerlijk als je een goed gesprek wil voeren.

Geen zeebenen

De accu van een elektrische camper is relatief zwaar. Doordat die laag in het voertuig is gemonteerd, is niet alleen de wegligging super, je hebt ook minder last van de wind als je ergens geparkeerd staat.

Slow living

De actieradius van een e-camper komt – nog – niet boven de 300 kilometer uit. Dat kan je als een nadeel zien. Maar tegelijkertijd dwingt het je lekker rustig aan te doen. Is dat niet de bedoeling van een camper? Wil je toch iets sneller, ga dan gewoon iets vaker op zoek naar een laadpaal.

Vaker uit eten

Een elektrische aandrijflijn is niet gevoelig voor storingen en heeft minder onderhoud nodig dan een traditionele aandrijflijn. Dat drukt de gebruiks- en onderhoudskosten. Kun je lekker een keertje extra uit eten.

Meer weten?

Met onze AanUit.net-laadpalen kun je je camper weer opladen. Wil je meer weten over AanUit.net of een van de andere slimme oplossingen van Involtum? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee.

nl_NLDutch