YoreON goed op weg om Europa te veroveren

YoreON – het internationale broertje van AanUit.net – is klaar om Europa te veroveren. In deze blog vertelt Vito Sparapano, lid van het businessdevelopmentteam van Involtum, over hoe YoreON dat gaat doen en zoomt hij ter inspiratie in op de Italiaanse campermarkt.

Divers team

Sinds kort kent het internationale businessdevelopmentteam van Involtum een diversiteit aan nationaliteiten. Behalve mijn eigen Italiaanse inbreng en de Nederlanders, bestaat het team inmiddels uit een Duitse, een Engelse, een Turkse en een Franse medewerker. Samen zoeken we naar mogelijkheden om de markt van AanUit.net met YoreON in Europa te doen groeien. We focussen daarbij op landen als Duitsland, Engeland, Frankrijk, Ierland en natuurlijk Italië.

Uitgebreide service

We upgraden momenteel ons Involtum-platform, zodat het voor nieuwe Europese YoreON-klanten extra aantrekkelijk wordt. Door een volledig overzicht van camperlocaties te geven, ongeacht of een camperplek YoreON aanbiedt, wordt de app niet alleen waardevoller voor camperaars, maar we bieden ook een service aan exploitanten van deze camperplekken. Zo kunnen de camperaars niet alleen gemakkelijk afrekenen met de app maar helpen we de camperaars ook daadwerkelijk naar de camperplekken toe. Exploitanten kunnen de locatie omschrijving in de YoreON app aanvullen met foto’s en meer gedetailleerde informatie. En natuurlijk kunnen ze ook besluiten YoreON aan te gaan bieden aan hun camperaars. Een echte win-winsituatie.

Focus op kleinere camperplekken

Persoonlijk focus ik me met name op de Italiaanse markt. Veel kleinere camperplekken worden daar beheerd door de overheid of door gemeenten zelf. Het kan natuurlijk van grote toegevoegde waarde zijn voor de exploitanten als de camperaars zelf heel eenvoudig hun verblijf, stroom en water kunnen aanzetten. Italië kent ook grotere campings waar je kan staan met de camper, die een scala aan extra faciliteiten bieden, zoals zwembaden, sauna’s of animatie voor kinderen. Vaak zijn deze campings privé-eigendom. Hoewel ook zij van ons platform gebruik kunnen maken, behoren zij niet per se tot onze primaire doelgroep.

De Italiaanse campermarkt volop in ontwikkeling

De campermarkt in Italië is volop in ontwikkeling. De Associazione Produttori Caravan e Camper – de Italiaanse Vereniging van Caravan- en Camperfabrikanten, beter bekend als APC – verenigt en vertegenwoordigt zowel Italiaanse als buitenlandse productiebedrijven binnen de caravansector. Een interessante partner voor ons. Het is de missie van APC om het vrije toerisme te promoten, de persoonlijke stijl van reizen die camperliefhebbers verbindt, waarbij contact met het landschap, de natuur, de geschiedenis en verschillende culturen voorop staat. Die vrijheid en onafhankelijkheid, dat is precies waar wij met YoreON app ook voor staan. Met onze app maken we het reizen met een camper makkelijker en intuïtiever en zo dragen we bij aan de ontwikkeling van de sector.

Meer weten?

Wil je eens verder praten over AanUit.net of YoreON of over een van de andere slimme diensten van Involtum? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

nl_NLDutch