Wereldprimeur flexkasten in Den Haag

Wereldprimeur flexkasten in Den Haag

Flexkasten zijn mobiele stroomkasten. Dankzij hun compacte formaat en het feit dat ze stapelbaar zijn, kunnen ze eenvoudig worden verplaatst naar een volgende markt of evenement. Hans Dijkhuizen en Jan Leemans van de gemeente Den Haag over hun ervaringen.

Wat zijn mobiele flexkasten?

Flexkasten zijn mobiele stroomkasten. Zo’n flexkast wordt aangesloten op een marktstroomkast of kast in een put, waardoor minder vaste stroomaansluitingspunten nodig zijn. Dankzij hun compacte formaat en het feit dat ze stapelbaar zijn, kan de kramenzetter de kasten eenvoudig meenemen naar een volgende markt of evenement. Zo kunnen ook wijkmarkten waar weinig putkasten of andere vaste stroomaansluitingspunten zijn van stroom worden voorzien.

Goed ontvangen

Hans Dijkhuizen: ‘Begin december hebben we een start gemaakt om de aansluitingen van de kast in een put klaar te maken voor de flexkasten. Na wat aanpassingen zijn op de Leyweg de eerste mobiele stroomkasten in gebruik genomen. Loosduinen volgde een week later. We hebben in het begin wat last van kinderziektes gehad, maar nadat die waren verholpen hebben de flexkasten geen storingen of andere problemen vertoond. Het systeem wordt ook bij de ondernemers goed ontvangen.’

Minder werk en investeringen

Collega Jan Leemans vult aan: ‘Veel ondernemers werken al een tijdje met het systeem van Marktstroom. Het grote voordeel van Marktstroom is natuurlijk dat marktkooplui een eerlijke kilowattuurprijs betalen voor wat ze daadwerkelijk gebruiken. In het verleden was dat toch een beetje giswerk. Marktstroom is een rechtvaardig systeem, mensen hebben direct zicht op hoe duurzaam ze zijn – of niet –, dat merken ze direct in hun portemonnee. Behalve dat de marktkoopman individueel wordt afgerekend voor wat hij of zij daadwerkelijk heeft gebruikt, biedt de combinatie met de flexibele kasten ons nog meer voordelen. We kunnen bestaande putten hergebruiken, dat scheelt een hoop werk en investeringen. De kramenzetter moet toch al langs alle markten, nu kan hij mooi de kasten meenemen. Een ander voordeel is dat ze geschakeld kunnen worden, zo lang ze de totale aansluitwaarde maar niet overschrijden.’

Hufterproof

Hans: ‘Nu moeten we alleen nog even afwachten hoe hufterproof de flexkasten zijn. Kasten die vervoerd kunnen worden, zijn altijd iets kwetsbaarder dan vaste kasten natuurlijk.’

Meer weten?

Wil je meer weten over Marktstroom of een van de andere slimme oplossingen van Involtum? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee.

nl_NLDutch