Drie dingen die je nog niet wist over de Walstroomkast

Al ruim 2.500 binnenvaartschippers maken dagelijks gebruik van de stroompunten die zijn aangesloten op het landelijke systeem van Walstroom. Ronald van den Heuvel, accountmanager bij Seijsener en Walstroom-expert, deelt in deze blog drie dingen die je – misschien – nog niet wist over de Walstroomkast.

1. Automatisch resetten van de aardlekautomaat op afstand

Aan boord van schepen kan het gebeuren dat door ondeugdelijke kabels of sluiting in de boordinstallatie de aardlek wordt aangesproken. Als er zo’n aardlekprobleem is, is het voor een schipper natuurlijk belangrijk dat – na het achterhalen en oplossen van de oorzaak van het probleem – de aardlekschakelaar weer kan worden ingeschakeld zonder tussenkomst van iemand. Daarom zit bij de Walstroomkast de aardlekschakelaar in een apart compartiment in de kast, zodat deze voor de schipper bereikbaar is. Wil je het nog mooier? Dan is het ook mogelijk dat de aardlekschakelaar zich automatisch reset. De aardlekschakelaar in de Walstroomkast wordt dan voorzien van een motorsturing waarmee de controller hem omhoog kan zetten nadat de schipper is afgeschakeld. De schipper ontvangt dan automatisch een SMS-je waarmee hem wordt uitgelegd wat het probleem is.

2. Grote vermogens? Geen probleem!

Niet alleen pleziervaart, maar ook vissersschepen, beroeps- en binnenvaartschepen en chartervaart of de bruine vloot hebben een stroomaansluiting nodig. Daarom is het belangrijk om ook grote vermogens – krachtstroom – aan te kunnen bieden. Met Walstroom kan dat, tot powerlock-aansluitingen van maar liefst 630 ampère. Zo kan ook dat grote riviercruiseschip gebruik maken van de Walstroomkast. Dat scheelt weer stank, herrie en schadelijke uitstoot van dieselgeneratoren.

3. Automatische financiële afhandeling

Walstroom biedt havenbedrijven de mogelijkheid om stroom eenvoudig en professioneel te laten afrekenen. Via het energietransactieplatform van Involtum zetten schippers – via mobiel, web of app – zelf de stroomaansluiting op de kade aan en uit. Involtum incasseert het energieverbruik bij de schippers en draagt dit af aan de havens. Zo heb je als havenbedrijf geen omkijken meer naar de financiële afhandeling. De administratie van de gemeente kan in het webportaal zelf de transacties raadplegen en downloaden.

Nieuwsgierig?

Wil je ook met succes energie aanbieden? Walstroom is de dienst die het mogelijk maakt voor schippers om stroom af te nemen aan de kade. Seijsener produceert de walstroomkasten en Involtum verzorgt het beheersysteem en de afrekening van de stroom naar de schippers. Wil je meer weten over de mogelijkheden van Walstroom voor jouw locatie? Of ben je op zoek naar een technologische oplossing voor het beheren van één of meerdere stadsdiensten? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch