Nooit meer gedoe met de muntjespaal dankzij AanUit.net

Het is een snoeihete dag in Volendam. Voor André Barthels (73) en zijn vrouw meer dan genoeg reden om het water op te gaan in hun jacht en te genieten van alle mooie plekken in Nederland. Als het even kan varen ze het hele vaarseizoen van plek naar plek. Daarbij maakt André sinds vorig jaar gebruik van een nieuwe app die het overnachten in veel havens een stuk makkelijker én goedkoper maakt: AanUit.net

Bij toeval ontdekt

Hij kwam het bij toeval tegen, vertelt hij tijdens een gesprek. “Ik zag een advertentie staan in een havenblad van AanUit.net. Ik werd gelijk nieuwsgierig, heb de app opgezocht op mijn telefoon en hem toen direct geïnstalleerd en ingesteld. Toen ik vervolgens ging varen kwam ik steeds nieuwe plekken tegen waar ik de app kon gebruiken. Een paar dagen geleden was ik bijvoorbeeld nog in Haarlem.”

Zonder app blijf je heen en weer lopen…

“Ik ben er er zeker enthousiast over! In veel havens moet je nog met muntjes betalen. Vervolgens heb je voor een bepaalde tijd stroom en water, totdat je tegoed op is. Staat mijn vrouw net de afwas te doen en dan roept ze om de hoek dat de stroom en het water er weer mee ophouden. Je blijft zo heen en weer lopen.”

AanUit.net is eerlijk en overzichtelijk

“Vergeleken daarmee vind ik AanUit.net echt een uitkomst. Ik hoef alleen de paal maar aan en uit te zetten. Ik ben altijd verzekerd van stroom en water en ik kreeg regelmatig een update via de app waardoor ik precies kan zien hoeveel ik heb verbruikt. Ik vind dat veel eerlijker ook, want zo weet je precies wat je betaalt. Veel havens die doen maar wat, waardoor je vaak veel meer betaalt. In Haarlem was ik 6 euro kwijt voor drie dagen, terwijl ik in veel andere havens makkelijk 12 euro aan muntjes in een paal moet stoppen.”

Ook ouderen zijn enthousiast

Een makkelijke prater als André laat het daar niet bij zitten. Hij vindt de app zo gemakkelijk dat hij er ook regelmatig andere vaarders op attendeert. “Wat dat betreft kan ik het gewoon niet laten als ik andere mensen tegenkom. En als ze er niet uitkomen, help ik ze even. Veel bootliefhebbers zijn, net zoals ik, al een dagje ouder en vinden het soms lastig om ineens een app te gaan gebruiken. Maar als ze AanUit.net eenmaal op hun telefoon hebben, zijn ze allemaal enthousiast!”

Meer ruchtbaarheid

Het enige aan AanUit.net wat ‘ambassadeur’ André nog mist is meer ruchtbaarheid. “Bijna alle mensen die ik tegenkom hebben er nog nooit van gehoord, maar zijn wel heel geïnteresseerd. Wat mij betreft stappen er nog veel meer havens over op AanUit.net en zetten ze een paar grote borden langs het water. Het is tenslotte een stuk handiger als mensen de app gewoon op hun telefoon hebben staan. Ik kan ze tenslotte niet allemaal helpen!”

nl_NLDutch