Waarom moeilijk doen, als het elektrisch kan!

We weten waarschijnlijk allemaal dat elektrisch varen duurzaam is. De gemeente Amsterdam ontdekte dit ook of beter gezegd; Amsterdam streeft naar een duurzaam gebruik van het water en heeft uitstootvrij varen verplicht gesteld voor commerciële boten die vanaf 2006 in de vaart zijn gekomen. Vanaf 2020 geldt dit alle [oudere] rondvaartboten. Een goed initiatief, maar dit levert ook uitdagingen op. Zoals een tekort aan ligplaatsen, krachtige oplaadfaciliteiten en een haven die ingericht is op duurzaam varen oftewel elektrisch varen. Daarom is Jaap Schippers met zijn nieuwe ontwikkeling ‘E-Harbour’ deze uitdagingen aangegaan.

Zelf heeft hij ooit een rederij gehad en als echte ondernemer vindt hij het geweldig om nieuwe diensten te ontwikkelen waar andere mensen veel plezier van hebben. Hier wordt hij erg enthousiast van. Zo ontstond ook E-Harbour. Een haven die volledig is ingericht op elektrisch varen. Waarom? “Deze nieuwe manier van varen is beter voor het milieu, stil en goedkoper. Tegelijkertijd lossen we het probleem van een tekort aan ligplaatsen op. Ook een tekort aan goede oplaadpunten voor de passagiersvaartuigen zijn verleden tijd. Vanaf juni kan men terecht bij onze E-Harbour in de nieuwe stadswijk Amstelkwartier in Amsterdam.”

Een ligplaats op de allereerste uitstootvrije haven!

“We hebben ruimte voor 65 boten die straks goed en snel kunnen opladen. Daarnaast bieden we natuurlijk stroom, water en de mogelijkheid om voorraadboten neer te leggen. Vanzelfsprekend is de haven bewaakt, toegankelijk met een code en bieden we afvalvoorziening. Na 5 jaar hard werken, wordt een idee nu echt realiteit en zijn we de eerste volledige uitstootvrije haven van Nederland en Europa! Het is gaaf om het comfort van elektrisch varen te laten zien. Het is helemaal niet ingewikkeld, als je maar goede oplaadpunten hebt. ”

Ondernemen met gemak en comfort

“Hopelijk kan men straks makkelijker de onderneming runnen met de passagiersvaartuigen of als particulier genieten van elektrisch varen. Het gemak vind ik ook belangrijk om te laten zien. Dit gaat door in veel details. Zo ook in het aftappen van stroom. In deze nieuwe haven krijgen alle ligplaatseigenaren een account van AanUit.net. Hierdoor kun je stroom schakelen en afrekenen met één druk op de knop. Tevens zit je in een ideale omgeving. Met de Amstel op 400 meter ben je zo in Amsterdam, maar ook in Ouderkerk aan de Amstel. Genoeg mogelijkheden om als ondernemer je rondvaartdiensten uit te bereiden.”

E-Harbour zet de nieuwe standaard

“De haven in het Amstelkwartier is een grote stap in de transitie naar elektrisch varen. De volgende stap is de pleziervaart én varen milieuvriendelijk maken in meerdere gemeentes en landen door middel van het aanbieden van een E-Harbour.”

Interesse in een ligplaats bij deze allereerste E-Harbour in Amsterdam? Of juist geïnteresseerd in een E-Harbour in eigen stad? Alles is mogelijk! Neem contact op met Jaap Schippers via jaap@e-harbour.nl of www.e-harbour.nl. Voor AanUit.net neem je contact op met Involtum! Bel +31 85 2012781

nl_NLDutch